diary seorang da'ie

diary seorang da'ie
terus berjuang

Saturday, April 13, 2013

PICOMS ?

Assalamualaikum and Hi :)

Anis dapat offer ke PICOMS (Pusrawi International College of Medical Science) . mula mula tk berapa minat sangat nak ke kolej swasta . but , lepas tengok balik surat tawaran dia and google tentang kolej ni , rasa macam jatuh hati pulak . nak taw sebab apa ?

First . sebab , PICOMS menawarkan course yang Anis sangat minat iaitu physiotherapy . kalau nak tunggu upu punye offer mungkin susah la untuk Anis dapat further study dalam course yang Anis minat gila ni . mungkin ni peluang untuk Anis kejar cita cita Anis . dah ada peluang terbentang depan mata , apa tunggu lagi ?

Second . sebab , kolej dan pusat kediaman PICOMS yang sangat lah super duper cantik wa cakap lu .

macam apartment tuh

















  
ni lah dia makmal fisio








Third . sebab Anis diberi jaminan kalau pass tiga thun kat sini , akan dihantar ke overseas untuk further pengajian . kalau untuk course fisioterapi , akan dihantar ke University of East London . lagi satu peluang yang bukan senang nak dapat kan .

TAPIIIIIIII.

ada tapinya . yuran pengajian RM 45 000 . memang lah katanya yuran permulaan hanya RM 50 . yang lain akan ditolak melaui PTPTN . tapi , mampu ke nanti Anis nak bayar hutang PTPTN banyak macam tu ? memang lah ada kata diberi bantuan duit saku baitulmal RM 250 , tapi , layak ke Anis terima bantuan tu . erm , boleh mohon JPA tak kalau pointer tinggi nanti ?

lagi pun ramai member yang kata kolej swasta ni susah nak percaya . entah lah kan . Anis tak tahu nak decide macam mana ni . nak pergi ke tak ?

kemasukan ke PICOMS, 6 July , IPTA pulak bulan 6 .

rasanya , tunggu IPTA dulu kut , kalau takde rezeki ke IPTA , baru ke PICOMS kut . abah tak berapa nak setuju sangat ke kolej kolej swasta . kalau ikut abah suruh ke form6 je . entah la . tapi fikir balik macam rugi pulak nak biar je peluang macam tu kan ?


yang keliru
Cik Anis


6 comments:

Anonymous said...

salam..nk tny..kalo g picoms,dftr nie kne byr rm50 je la..then yuran 45k under ptptn?

mahabbah perjuangan said...

Yes 45k under ptptn . Sori tak perasan ur cmmnt

mahabbah perjuangan said...

Yes 45k under ptptn . Sori tak perasan ur cmmnt

mahabbah perjuangan said...

Yes 45k under ptptn . Sori tak perasan ur cmmnt

mahabbah perjuangan said...

Yes 45k under ptptn . Sori tak perasan ur cmmnt

mahabbah perjuangan said...

Yes 45k under ptptn . Sori tak perasan ur cmmnt